Lørdag 1. juni kl. 16:30, Peak 12 Rooftop (en del af 1000 meter blues)

Hans Knudsen og Ronni Boysen

Som noget nyt i år har vi indgået samarbejde med Peak 12 Hotel, hvor årets tredje koncert ved '1000 meter blues' foregår, nemlig på hotellets Rooftop. Her kan vi glæde os til en koncert med de to originale bluesambassadører Hans Knudsen og Ronni Boysen. De er to af landets bedste bluesformidlere og begge blændende dygtige musikere. 

Hans Knudsen og Ronni Boysen har gennem flere år lejlighedsvis dannet duo og har leveret nogle fascinerende optrædener på forskellige lokationer. Der er en velfungerende kommunikation mellem de to på scenen, men så sandelig også mellem musikerne og publikum.

Det vil vanen tro være Hans Knudsen, der fører ordet, mens Ronni Boysen overlader det til sin guitar at tale - dén rollefordeling fungerer altid på fornemste vis.

Eftermiddagens tilhørerne kan vente sig: "Blues, jazz, gospel og lidt folkemusik er det, vi spiller", som Hans Knudsen ofte understreger, ligesom han ofte påpeger den store bluessangerinde Billie Holidays ord om, at "blues is a feeling" - "en sindsstemning" - og at der er glad blues, sørgelig blues og alt muligt andet indimellem.

Hvert år den første lørdag i juni afholder Viborg Blues- og Musikforening éndags-festivalen 1000 meter blues i samarbejde med restauranter og værtshuse i byen. Således også i år, hvor det altså foregår lørdag den 1. juni.

Endagsfestivalen 1000 meter blues er en årligt tilbagevendende begivenhed i Viborg. Festivalen hedder, som den gør, fordi de fire involverede spillesteder ligger inden for en blot 1 km lang strækning i det centrale Viborg. Arrangementet starter kl. 12 og i løbet af eftermiddagen har du mulighed for at komme til i alt 4 koncerter, hvoraf den sidste foregår på Vesterbrogade 10. De fire spillesteder er Café Børsen, Viborg Bryghus, Peak 12 Hotel Rooftop og Vesterbrogade 10.

Der er gratis entré til alle fire koncerter, så der er sådan set ikke nogen undskyldning for ikke at tilbringe årets første officielle sommerlørdag i Viborg.